Klaver Kaas

Sinds 1977 is Klaver Kaas een begrip. Van grasspriet tot kaas; bij Klaver wordt iedere stap van het proces bewust en doordacht gezet.  De weg naar de kaas is eerlijk, net zoals de familie Klaver zelf.

Bij Klaver wordt met liefde en aandacht voor de koeien en geiten gezorgd. Alle omstandigheden zijn gericht op het welzijn van de dieren. Ze zijn gezond en tevreden, dat is de basis voor de lekkerste kaas. Klaver Kaas is puur en echt. In Nederland zijn niet veel kaasmakerijen die zelf de melk produceren; Klaver is er één van.

Dit begint bij het bodemleven. De zuivere smaak van de kazen komt van de natuurlijke voeding en het ambachtelijke proces. Voor het maaien wordt het gras geproefd om er zeker van te zijn dat het de juiste kwaliteit heeft.  Dit kenmerkt ook gelijk de betrokkenheid van de familie Klaver. In de voeding voor de dieren wordt lijnzaad verwerkt. Deze zaden zorgen voor melk en kaas met gezonde, onverzadigde vetten en een romige smaak.

De kaasmakerij van de familie Klaver staat in Winkel, Noord-Holland. Op natuurlijke wijze worden hier de puurste kazen geproduceerd. De weide ligt tussen de Noordzee en het IJsselmeer en heeft hiermee een belangrijke invloed op de smaak van de Klaver kazen. Uit de zilte, rijke kleigrond groeit het malse gras wat deze kaas zo bijzonder romig en puur maakt. De familie Klaver doet er alles aan om de lekkerste kazen op tafel te krijgen. "De kaas waar vandaag om gevraagd wordt, kan morgen in de schappen liggen."

In de zuivere blanke kazen proef je duidelijk de zilte bodem en het lijnzaad terug. Naast deze kazen in alle leeftijden, produceert Klaver romige kazen met een bijzonder smaakje, elk geschikt voor een andere gelegenheid.

Klaver heeft 350 koeien en 2200 geiten die de beschikking hebben over een comfortabele stal waarin zij verwend worden. Met hen maakt de familie Klaver allerlei verschillende kazen, stuk voor stuk uniek van smaak. Alle kazen zijn bereid met de puurste ingrediënten.

Meer info?

Vragen over dit assortiment? Stel ze hier:

Dupontcheese Nederland

Escudoweg 1
2153 PC Nieuw-Vennep
0252-537735
0252-537755

Openingstijden

maandag 08:30 - 17:00
dinsdag 08:30 - 17:00
woensdag 08:30 - 17:00
donderdag 08:30 - 17:00
vrijdag 08:30 - 16:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten