Ons assortiment

Geitenkazen

Geitenkazen

Hieronder vallen alle kazen die gemaakt worden van minimaal 80% geitenmelk. Geitenkazen kennen we in een groot scala aan verschijningsvormen. Van verse, kortgerijpte geitenkazen tot lang gerijpte harde geitenkaas.

Witflora kazen

Witflora kazen

Witflora kaas, of witte korst kaas, worden bestoven met de zo genaamde Penicilicum Candidum, deze zorgt er voor dat er een mooie witte korst ontstaat die een speciale smaak aan de kaas geeft.

Gewassen korstkazen

Gewassen korstkazen

Deze kazen worden tijdens de rijping gewassen of geborsteld, al dan niet met wijn, bier of kruiden, en krijgen zo een lichtoranje tot felrode kleur. Het wassen geeft de kaas een pikante tot opvallende smaak.

Blauwader kazen

Blauwader kazen

Blauwader kazen worden behandeld met een gekweekte schimmelcultuur. Deze culturen ontwikkelen zich tijdens de rijping doordat er gaten in de kaas worden geprikt. Hierdoor krijgt het zuivel de kenmerkende blauwe aders.

Schapenkazen

Schapenkazen

Schapenkazen komen in allerlei smaken en variëteiten voor; van zacht tot zeer hard, met gewassen korst, vers of van de boerderij. Schapenkaas bevat meer vitamine A, B en C dan koeien- en geitenkaas.

Harde en halfharde kazen

Harde en halfharde kazen

Stevige, vaak lang gerijpte kazen, soms tot wel 4 jaar geaffineerd. Harde kazen kennen we in vele melksoorten en smaakvarianten. Een erg fijne kaasgroep waarmee hele mooie combinaties te maken zijn in de keuken.

Klaver Kaas

Klaver Kaas

De familie Klaver maakt van de melk van hun eigen koeien en geiten Noord-Hollandse Goudse, geiten- en kruidenkazen. Het vee wordt met liefde en aandacht verzorgd. Dé basis om de lekkerste kaas te maken.

Hollandse kazen

Hollandse kazen

Nederland is wereldwijd erkend om haar Goudse kazen, van de klassieke tot de verschillende kruidenvarianten. De Goudse kazen verschillen van boerenkazen door de wijze waarop de melk bewerkt wordt.  

Boerenkazen

Boerenkazen

Boerenkazen worden gemaakt van rauwe, onbewerkte melk. De melk wordt op koe-temperatuur verwerkt tot kaas, wat zorgt dat elke boerenkaas uniek van smaak is. Niet te vergelijken met gepasteuriseerde kaas.

Dupontcheese Nederland

Escudoweg 1
2153 PC Nieuw-Vennep
0252-537735
0252-537755

Openingstijden

maandag 08:30 - 17:00
dinsdag 08:30 - 17:00
woensdag 08:30 - 17:00
donderdag 08:30 - 17:00
vrijdag 08:30 - 16:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten